Oulun lentoaseman laajennus tehtävä alueen voimin

Oulun seudun kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat ovat huolissaan Oulun lentoaseman laajennuksen toteutuksesta. Puheenjohtajien mielestä lentoaseman laajennus ja kehittäminen tulee tehdä paikallisin voimin.

lentokentät

Puheenjohtajat päättivät laatia asiasta kannanoton ja luovuttaa sen Oulun seudun kansanedustajille ja eräille avainministereille. Tämän lisäksi päätettiin vaikuttaa ministeriöön ja Finaviaan, jotta lentoasema palvelisi tulevaisuudessa nykyistä paremmin kansainvälistä matkailua ja pohjoisen elinkeinoelämää.

Kannanotossaan valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat edellyttävät, että käytettäessä julkista rahaa, 21 miljoonaa euroa, pitää paikallinen osaaminen ja näkemys hyödyntää niin lentoaseman suunnittelussa kuin toteutuksessa. Vain näin rahat ovat tehokkaasti käytössä ja rahoista saatava tuotos vastaa alueen elinkeinoelämän tarpeita. Erityisen tärkeää on saada työ käyntiin mahdollisimman nopeasti.

Oulun ja sitä ympäröivien kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat ovat kokoontuneet epävirallisiin tapaamisiin puolenkymmentä kertaa vuorotellen eri kuntien alueella. Puheenjohtajat aloittivat kevättalvella tapaamisensa julkisuudessa olleiden väitteiden seudun huonosta yhteistyöstä kumoamiseksi. Tapaamisissa on ollut mukana Haukiputaan, Kempeleen, Kiimingin, Muhoksen, Oulun ja Oulunsalon valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajia.

Lähteet: YLE Oulu