Kaarle Viikate rokkaa ja kokkaa

Metalliyhtye Viikatteella menee hyvin. Uusi albumi Kuu kaakon yllä on ollut Suomen virallisen listan ykkösenä ja keikkoja tehdään tasaiseen tahtiin. Musiikinteon lisäksi yhtyeen keulahahmo Kaarle Viikate on nähty myös ruuanlaittopuuhissa - Rokit Kokit -ohjelma löytyy netistä.

Kotimaa
Kaarle Viikate
Kaarle Viikatteen intohimona on musiikin ohella ruoanlaitto.YLE / Hanna Poikolainen

Rautalankametalliksi luonnehdittu Viikate on tehnyt pitkän päivätyön oman musiikkinsa parissa. Kaarle Viikate pitää nykyistä menestystä palkintona sinnikkyydestä.

- Samoja paikkakuntia on jaksettu tahkota vuodesta toiseen ja kyllä suomalainen yleisö arvostaa sitä, että tehdään pitkäjänteistä työtä ja pidetään oma linja, mies luonnehtii.

Viikate palaa usein melankolisissa sanoituksissaan yhtyeen jäsenten kotiseudulle, Kouvolaan ja Kymenlaaksoon. Uudella levyllä tämä kuuluu muun muassa Kouvostoliitto-kappaleessa.

- Kouvolalainen melankolia on sellaista vähäeleistä, ei pidetä niin kovin suurta meteliä. Sama pätee myös juhlintaan. Päijät-Hämeessä ollaan jo vähän railakkaampia, kertoo nykyisin Lahdessa asuva Kaarle Viikate.

Rokit kokit yhdistävät ruoanlaiton ja hauskanpidon

Kaarle Viikatteen toinen intohimo on ruoanlaitto, johon hän paneutuu netistä löytyvässä Rokit kokit -ohjelmassa, jossa suomalaiset rokkarit vetävät essun päälleen ja valmistavat erilaisia ruokia.

Ensimmäisissä jaksoissa kokit Kaarle Viikate ja Pasi Vanhatalo valmistivat esimerkiksi kiirastulihärkää Kotiteollisuus-yhtyeen jäsenten kanssa.

- Omat suosikkiruokani vaihtelevat laidasta laitaan päivän ja tunnelman mukaan. Tällä viikolla oli esimerkiksi ihan pakko tehdä perinteistä makaronilaatikkoa, joka nautitaan runsaan ketsupin kera, kertoo ravintolakokkinakin työskennellyt Kaarle Viikate.

Lähteet: YLE Lahti / Mikko Tuomikoski