Hirvenlihalle olisi ottajia

Hirvenlihan kysyntä on suurempaa kuin tarjonta. Esimerkiksi kemiläinen Veljekset Röngän teurastamo ostaa vuosittain noin sata hirvenruhoa, mutta enemmänkin ostettaisiin, jos lihaa olisi tarjolla.

hirvenliha
Hirven ruho lattialla.
YLE

Metsästäjät käyttävät suurimman osan hirvenlihasta omissa perheissä ja jahtiporukoiden ulkopuolelle päätyy vain murto-osa syksyn lihasaaliista.

Tornion riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Esa Kurtti perustelee asiaa sillä, että metsästysharrastukseen uhrataan omaa aikaa ja rahaa, joten saalis halutaan käyttää itse.

Lisäksi hinnanmäärittely koetaan hankalaksi. Torniossa saalista tulee noin 50-60 kiloa metsästäjää kohden.

Torniossa riistanhoitoyhdistys myy kolarihirvien lihaa niiltä osin kuin liha on ehjää ja siten käyttökelpoista.

Rönkä ostaisi enemmänkin

Kemiläinen Veljekset Röngän teurastamo ostaa vuosittain noin sata hirvenruhoa Lapin ja Oulun läänien alueelta.

Yhtiön toimitusjohtaja Juha Rönkä sanoo, että yleensä kaikki hirvenliha ostetaan mitä saadaan. Kemiläisteurastamosta hirvenliha päätyy suurkeittiöihin ja ravintoloihin.

Lähteet: YLE Perämeri