Vaalirahakatto saa kiitosta

Kanta-Hämeen kansanedustajat ovat tyytyväisiä vaalirahauudistukseen. Radio Hämeen tiistaisessa Politiikan puhemylly -ohjelmassa vaalikampanjoinnille esitetty rahallinen katto sai kiitosta.

Kampanja-/vaalirahoitus
Johannes Koskinen (sd.) ja Päivi Räsänen (kd.)
Päivi Räsänen ja Johannes Koskinen olivat mukana Politiikan puhemyllyssä 24.11.YLE Häme

Tosin kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen mukaan kampanjakatot uhkaavat jäädä vielä turhan korkeiksi.

Kampanjarahoituksen uudistus lisää toivottavasti kansalaisten poliittista kiinnostusta ja aktiivisuutta vaalityössä, sanovat sosiaalidemokraattien kansanedustaja Johannes Koskinen ja keskustan Risto Autio.

- Se että ihmiset olisivat liikkeellä puhumassa ja osallistumassa tähän talkootyöhön pitäisi kasvaa eikä vähentyä kaiken tämän vaalirahakohun jälkeen. Sekä ihan perinteisin tavoin hankkimassa vaalirahoitusta, mutta myös siinä vaalityössä palattaisiin siihen, että kysymys on kansanliikkeestä eikä rahanliikkeestä vaalikampanjassa, sanoo Johannes Koskinen.

- Näen tämän asian samalla tavalla, sanoo Risto Autio. Sitähän tämä uudistus väkisinkin pistää miettimään, että taustaryhmien merkitys tulee jatkossa kasvamaan. Taustaryhmät tekevät myös työtä ehdokkaan hyväksi.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen uskoo, että vaalirahoituksen uudistus kannustaa myös puolueita olemaan enemmän kiinnostuneita jäsenistään.

Lähteet: YLE Häme