Hyppää sisältöön

Järjestöt tyytyväisiä päästötavoitteeseen

Ympäristöjärjestöt ovat tyytyväisiä valtioneuvoston tänään julkaisemaan ilmasto- ja energiapoliittiseen tulevaisuusselontekoon. Kiitosta tulee erityisesti siitä, että 80 prosentin päästövähennyksiin pyritään ilman lisäydinvoimaa.

Suomen luonnonsuojeluliitto toteaa, että selonteko on kokonaisvaltaisempi kuin viimevuotinen energia- ja ilmastostrategia. Greenpeace pitää selontekoa tervetulleena.

- Selonteko osoittaa, että hyvinvoivassa ja vähäpäästöisessä Suomessa ei rakenneta lisää ydinvoimaa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

Järjestöt ovat yhtä mieltä myös siitä, että uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuudesta syntyy Suomeen uusi menestystekijä.

- Päästövähennyksien kehittäminen tarjoaa myös aivan uudenlaisia ympäristöliiketoiminnan alueita, joissa Suomen tulee olla alusta pitäen mukana, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Myös energia-ala tukee valtioneuvoston tavoitetta todeten, että valtioneuvoston vuoteen 2050 ulottuva tulevaisuusselonteko on tärkeä avaus jatkotyön pohjaksi.

- Energia-alan tavoitteena on hyvin vähäpäästöinen sähkön ja kaukolämmön tuotanto vuonna 2050, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.

.
.