Palkanmaksu myöhästyy sairaanhoitopiirissä

Tietoliikennevika viivästyttää palkanmaksuja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Noin 6400 työntekijää joutuu odottamaan palkkaansa ylimääräisen päivän. Sairaanhoitopiiri lupaa maksaa viivästyksestä korkoa.

sosiaali- ja terveyshallinto

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työntekijöiden palkat eivät ilmaantuneet pankkitileille sovitusti torstaina 15. lokakuuta.

Palkat pankkeihin välittävästä Nordeasta vakuutetaan, että palkat ovat palkansaajien tileillä perjantaina 16. lokakuuta. Viivästyminen koskee sairaanhoitopiirin noin 6400 vakinaista viran- ja toimenhaltijaa.

Viivästyminen johtuu sairaanhoitopiiristä riippumattomista tietoliikenneongelmista, joista tiedotetaan henkilökunnalle tarkemmin, kun viivästymisen tarkka syy on saatu selvitettyä.

Sairaanhoitopiiri on tiedottanut palkanmaksun viivästymisestä henkilökunnalleen torstaina aamulla intranetin, internetin ja kaikille jaetun sähköpostitiedotteen avulla sekä esimiesten välityksellä. Henkilöstötoimiston työntekijät ovat vastanneet asiaa koskeviin tiedusteluihin puhelimitse aamusta alkaen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri maksaa työntekijöilleen palkkasaatavan erääntymispäivästä lukien viivästyskorkoa, joka on kahdeksan prosenttia. Viivästyskorko maksetaan automaattisesti seuraavan palkanmaksun yhteydessä.

Pakottavista syistä sairaanhoitopiiri voi maksaa työntekijälle ennakkoon osan ensi kuukauden palkasta jo tänään torstaina. Sellainen syy voi olla esimerkiksi tänään tapahtuva matkalle lähtö tilanteessa, että henkilöllä ei ole luottokorttia tai muuta ulkomailla toimivaa maksuvälinettä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri pahoittelee viivästymisestä työntekijöilleen mahdollisesti aiheutuvia haittoja.

Lähteet: YLE Turku