1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

75-vuotias Rytmi - aikuisempi musiikkilehti

Yksi maailman vanhimmista musiikkilehdistä, suomalainen Rytmi juhlii tänä vuonna 75 vuoden taivaltaan. Lehden tuoreen päätoimittajan Heta Hyttisen mukaan lehti on säilyttänyt asemansa olemalla kiinni omassa ajassaan.

viihde

Rytmi-lehden perusti vuonna 1934 puoliammattilaismuusikko Cecil H. Backmansson. Juhlavuoden kunniaksi perjantaina ilmestyi lehden juhlanumero ja samalla aukesivat lehden uudet nettisivut, josta löytyy uutta sisältöä kuten liikkuvaa kuvaa.

Vuoden alussa Rytmi-lehden päätoimittajana aloittanut Heta Hyttinen kertoi YleX Aamun haastattelussa, että lehti on pysynyt pinnalla niin pitkään, koska se on ollut kiinni omassa ajassaan.

- Rytmi ei ole ollut hirvittävästi etukenossa eikä takakenossa, vaan tässä hetkessä. Lehden tulevaisuutta tällä hetkellä on se, että tehdään lukupaketin lisäksi myös muuta, jolla tavoitetaan ihmisiä.

Hyttisen mukaan Rytmi on kilpailijoihinsa verrattuna aikuisemman lukijan musiikkilehti, sillä siinä käsitellään enemmän esimerkiksi vanhempaa musiikkia ja jazzia.

- Rumbassa ollaan enemmän aikaa edellä ja siinä esitellään uusia nousevia bändejä. Soundi-lehdessä on puolestaan suhteessa enemmän raskaampaa musiikkia ja heillä on myös isoja käännösjuttuja, joita meillä ei ole. Meillä jokainen kirjoitettu sana tai haastattelu on itse tekemä, sanoo Heta Hyttinen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi