1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saku Koivu

Anaheimille voitto Koivujen kohtaamisessa

Koivun kiekkoveljekset Saku ja Mikko Koivu kohtasivat aamuyöllä jo toisen kerran jääkiekon NHL-liigan ottelussa. Sakun Anaheim vei voiton Mikon Minnesotasta 3-2. Kumpikaan turkulaisveljeksistä ei saanut tilastomerkintöjä, mutta molemmille kertyi runsaasti eli noin 20 minuuttia peliaikaa.

Saku Koivu
Saku Koivu.
Saku Koivu aikoo asettua uransa jälkeen Turkuun.YLE / Petra Ristola

Anaheim kuittasi viime viikon tappionsa Minnesotalle, kun Koivun veljekset kohtasivat toisen kerran tällä kaudella NHL:ssä. Saku Koivun ja Teemu Selänteen Anaheim voitti Mikko Koivun ja Antti Miettisen Minnesotan 3-2.

Viime viikolla Anaheim johti 3-0, mutta Wild nousi voittoon jatkoajalla. Tälläkin kertaa Ducks meni 3-0 -johtoon. Wild aloitti jälleen kirin, mutta nyt joukkue pystyi tekemään vain kaksi maalia.

Suomalaispelaajat jäivät ottelussa ilman tehopisteitä, vaikka laukoivat ahkerasti. Saku Koivulle merkittiin kuusi laukausta ja Selänteelle viisi. Minnesotan Mikko Koivu ja Miettinen laukoivat molemmat kolme kertaa.

Anaheimin Corey Perry teki kaksi maalia ensimmäisen kahdeksan ja puolen minuutin aikana. Sen jälkeen hän metsästi uransa ensimmäistä hattutemppua, mutta sitä ei tullut. Joukkueen kolmannen maalin teki Ryan Carter.

- Yritin vain laukoa enkä ajatella hattutemppua liikaa. Jos se joskus tapahtuu, se tapahtuu, Perry totesi.

Niklas Bäckström Minnesotan maalilla torjui 32 maalia. Yhtä monta torjuntaa kertyi myös Anaheimin Jonas Hillerille.

Minnesotalle viime viikon voitto Anaheimista on edelleen kauden ainoa voitto.

Lähteet: YLE-AP

Lue seuraavaksi