Jääpallokausi on ovella

Veitsiluodon Vastus keskittyy Suomisarjaan. Viime vuonna se sijoittui toiseksi tasapisteissä kahden muun joukkueen kanssa. Tornion Palloveikot jatkaa bandyliigassa tulevana kautena hieman kokeneemmalla joukkueella.

joukkueurheilu

Tornion Palloveikot pelasi viime kauden pääosin Kemi-Tornio -alueelta kootulla juniorijoukkueella ja jäi sarjassa viimeiseksi.

- Tulos oli tämä, se oli semmoista harjoittelua, sanoo Markku Taramaa.

Tulevaan kauteen ToPV lähtee kokeneemmalla joukkueella. Mukaan on saatu entisiä mestaruuspelaajia Haaparanta-Tornion Palloveikoista, Karlsborgista ja mukana on myös välivuoden pitäneitä pelaajia.

- Jotta joukkue pystyy pelaamaan organisoidusti, se vaatii kokemusta, ja nyt mukaan on saatu kokeneita pelaajia, sanoo Markku Taramaa.

Talouspuoli on kaikista tiukin kaikilla seuroilla lajeista riippumatta, sanoo Markku Taramaa.

- Talouslama ja taantuma näkyy urheiluseuroilla väistämättä eikä Hartwallin tekemä päätös helpota tilannetta.

Veitsiluodon Vastus pelaa Suomisarjassa

Veitsiluodon Vastus pelaa tulevana kautena edelleen Suomisarjassa. Joukkuetta valmentava Jari Eskola kertoo, että hyvin pitkälti sama joukkue jatkaa tulevanakin kautena.

- Ei tämä porukka ole missään nimessä mikään jäähdyttelijäjoukkue. Mukana on myös nuoria innokkaita pelaajia.

Viime kaudella Vastus sijoittui kolmen muun joukkueen kanssa toiseksi.

- Kyllä me sen verran kilpailuhenkisiä olemme, että viikolla harjoitellaan kaksi-kolme kertaa ja pelit lähdetään voittamaan, toteaa Jari Eskola.

Jääpallon harrastajia alueella ei kovin paljoa ole.

- Koko luistelun harrastajamääräkin on pienentynyt.

Sen vuoksi Jari Eskola toivoo, että luistelukenttiä ei vähennettäisi, vaan ne pidettäisiin auki, jotta luistelua pystyttäisiin harrastamaan.

- Sitä kautta niitä harrastajia tulee myös seuratoiminnan piiriin. Yksistään jäähalli ei riitä palvelemaan luistelun harrastajia.

Lähteet: YLE Perämeri