1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Urpo Lahtinen

Paavola-oikeudenkäynti päätökseen

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen jättiomaisuuteen liittyvän kavallusjutun istunto on päättynyt Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii edelleen Tampereen entiselle kaupunginjohtajalle Pekka Paavolalle rangaistusta perättömän lausunnon antamisesta.

Pekka Paavola Helsingin käräjäoikeudessa. Kuva: YLE

Tiistaina alkanut käsittely sai dramaattisen käänteen, kun Urpo Lahtisen leski Maija-Liisa Lahtinen kiidätettiin sairaalaan ja hänellä todettiin aivoinfarkti.

Oikeus kuuli Lahtista tänään lääkärin luvalla puhelimitse sairaalasta.

- Loppulausuntoni oli sellainen, että katson esitetyn näytön valossa, että Paavola on syyllistynyt syytteessä esitettyyn tekoon eli perättömään lausumaan tuomioistuimessa.

Jutun käsittelyyn Helsingin käräjäoikeudessa oli varattu kolme päivää. Istunnossa syyttäjänä toimineen kihlakunnansyyttäjä Jouni Peräisen mukaan kaikki osapuolet halusivat jo päättää jutun.

- Ainakin käsittelyssä päädyttiin siihen, että juttu päätetään tänään. Kukaan osapuolista ei muuta esittänyt tämänpäiväisen käsittelyn päätteeksi, Peräinen sanoo.

Maija-Liisa Lahtista avustaneen Kari Uotin mukaan myös Lahtinen itse halusi sairastumisestaan huolimatta tulla kuulluksi ja saada käsittelyn päätökseen.

Oikeus antaa päätöksensä joulukuun neljäntenä päivänä.