Jyväskyläläinen ratsukko uusi kouluratsastuksen voiton jo viidettä kertaa

Jyväskyläläinen ratsukko Helkky Pakarinen ja Floris voittivat viidettä kertaa peräkkäin kouluratsastuksen pikkukierroksen finaalin Helsinki International Horse Show'ssa. Ratsukon suoritus oli tyylikäs ja rikkeetön.

ratsastus
Helkky Pakarinen ja Floris Helsinki International Horse Show'ssa.
Matti Hietanen

Kouluratsastuksen pikkukierroksen voittajaksi nousi torstai-iltana viidettä kertaa perättäin Helkky Pakarinen hevosella Floris tuloksella 67,9%. Jyväskyläläinen ratsukko teki rikkeettömän ja tyylikkään suorituksen, ja 22-vuotias ratsu juhlisti näin upeasti kilpailua, joka oli todennäköisesti sen viimeinen Hartwall Areenalla näissä merkeissä.

- Periaatteessa tämä oli varmaankin viimeinen kerta täällä. Floris ei kuitenkaan jää kokonaan eläkkeelle, koska en usko että se pitäisi pullahevosen elämästä. Kilpailemme varmaankin jonkin verran vielä jatkossa ja saatamme mennä johonkin osakilpailuun, mutta jatkossa emme enää kierrä tätä sarjaa, Korpilahden ratsukoita edustava Pakarinen sanoo.

Vapaaohjelman musiikkiteemana ratsukolla oli hetkeen sopinut Nightwishin Bye Bye Beautiful.

- Floris on ollut minulle täydellinen hevonen kaikin puolin, minun tyyppiseni, pieni, kevyt ja nopea. Se on ollut aina täysillä mukana kaikessa mitä olen siltä pyytänyt ja tehnyt aina parhaansa. En tiedä miten voisin sitä kyllin paljon tästä kaikesta kiittää, ratsastaja liikuttuu.

Lähteet: YLE Keski-Suomi