1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkeakoulut

Itä-Suomen yliopiston lehti on Saima

Ensi vuoden alussa käynnistyvään Itä-Suomen yliopistoon on synnytetty ensimmäisiä näkyviä yhteistyön tuloksia. Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistävän Itä-Suomen yliopiston uusi sidosryhmälehti on nimeltään Saima.

Kuva: YLE / Sari Jormanainen

Lehti on yliopiston ja Itä-Suomen alueen puolestapuhuja. Sen tarkoituksena on rakentaa itäsuomalaista yhteisöllisyyttä ja vahvistaa osaamista.

Saiman painos on 9 000 kappaletta. Lehti tavoittaa yliopiston entiset ja nykyiset opiskelijat, henkilöstön, sekä laajan joukon yliopiston yhteistyökumppaneita, viranomaisia ja päättäjiä.

Nimensä lehti sai, kun toimitus pohti kolmea kampusta, Joensuuta, Kuopiota ja Savonlinnaa yhdistäviä tekijöitä. Sellaiseksi nousi Saimaa, jonka johdannainen Saima-nimi on.

Sattumalta Snellman julkaisi 1800-luvulla samannimistä lehteä. Snellman henkilönä ja Saima hänen julkaisemanaan lehtenä sopivat hyvin esikuviksi Itä-Suomen yliopistolle.

Saiman toimituksen muodostavat Itä-Suomen yliopiston viestinnän ammattilaiset ja numerosta toiseen vaihtuva joukko vapaita toimittajia. Graafisen ilmeen lehdelle on luonut Hahmo Design Oy.