Raision margariinien myynti Bungelle varmistui

Raisio Oyj:n margariiniliiiketoiminnan myyni yhdysvaltalaiselle Bungelle on saanut Puolan kilpailuviranomaisten hyväksynnän . Kauppaan sisältyi margariiniliiketoiminta Suomessa ja Puolassa.

Kuva: YLE

Raision margariiniliiketoiminnan myynti Bungelle on toteutunut. Kauppahinta oli 80 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutumisen edellytyksenä ollut Puolan kilpailuviranomaisten hyväksyntä saatiin 8. lokakuuta 2009.

Kauppaan sisältyi margariiniliiketoiminta Suomessa ja Puolassa, sekä tuotemerkit, joista Suomessa tunnetuin on Keiju-margariini.

Raisio jatkaa margariinien myyntiä Bungen jakelijana Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Yhtiön palvelukseen siirtyy Suomesta 120 henkilöä vanhoina työntekijöinä. Työnantajanvaihdos koskee Raisio-konsernin margariinitehtaan väkeä Raisiossa.

Puolassa myytävä tehdas sijaitsee Varsovan lähellä Karczewissa.

Bunge on monikansallinen elintarvikevalmistaja, joka on keskittynyt maataloustuotteiden jalostukseen, kauppaan ja lannoitteisiin. Vuonna 1818 perustetulla yrityksellä on noin 25 000 työntekijää yli 30 maassa.

Bungesta Raisio kertoo saavansa myös uuden, merkittävän Benecol-partnerin, jonka kanssa kehitetään Benecol-brändiä ja funktionaalisia elintarvikkeita. Benecol-brändi ja patentit säilyvät Raision omistuksessa.

- Margariiniliiketoiminnan myynnin myötä Raisiolla on entistä selkeämpi fokus yrityksen keskittyessä viljapohjaisiin tuotteisiin. Yhtenä Euroopan innovatiivisimmista vilja-alan toimijoista Raisiolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä yrityksenä, joka tuo markkinoille kuluttajien ja asiakkaiden tarpeiden mukaisia uusia tuotteita, toteaa Raision toimitusjohtaja Matti Rihko yhtiön lähettämässä pörssitiedotteessa.

Jatkossa Raisio Oyj keskittyy entistä voimakkaammin viljapohjaisten tuotteiden valmistukseen. Kaupalla ei ole vaikutusta öljykasvien viljelyttämiseen kotimaassa.