Siilinjärvi selvittää vuokrakerrostalon asuinkelpoisuuden

Siilinjärven kunta on ryhtynyt selvittämään Harjamäessä sijaitsevan vuokrakerrostalon asuinkelpoisuutta. Espanjalaisessa omistuksessa olevan talon lämmityksessä on ollut ongelmia ja sen paloturvallisuudessa on havaittu puutteita.

Siilinjärvi
YLE / Savo

Kunnan terveydensuojelu-, palo-, ja rakennusvalvontaviranomaiset tekevät parin viikon kuluttua talossa uuden tarkastuksen.

Talon kunto tuli ilmi, kun sen espanjalaisomistaja jätti energialaskut maksamatta Savon Voimalle, joka katkaisi talosta sähkön ja lämmön muutamaksi tunniksi.

Palotarkastajan mukaan Pasurintiellä sijaitsevan kerrostalon paloturvallisuudessa on selkeitä puutteita ja jopa laittomuuksia.

Talossa on aloitettu ilmastointiremontti, joka on jäänyt kuitenkin kesken. Huoneiden väliset ilmastoinnin läpiviennit on jätetty tiivistämättä, mikä heikentää paloturvallisuutta. Myös talon porraskäytävissä on sinne kuulumatonta tavaraa

Vuokratalon espanjalainen omistaja maksoi energialaskurästinsä noin viikko sen jälkeen, kun tapaus nousi julkisuuteen. Savon Voimasta kerrottiin tuolloin, että energiantoimituksen katkaiseminen oli ainoa tapa viheltää peli poikki, kun laskut olivat rästissä useilta kuukausilta.

Lähteet: YLE Savo