Tietokilpailupalkinto Somaliassa: rynnäkkökivääri ja kranaatteja

Somaliassa on jaettu aseita ja ammuksia palkinnoksi tietokilpailussa. Palkintojen joukossa oli muun muassa AK-47 -rynnäkkökivääreitä, käsikranaatteja ja miinoja.

Ulkomaat

Kilpailun voittajajoukkue pokkasi palkinnoksi yhden Kalashnikov-rynnäkkökiväärin, kaksi kranaattia, maamiinan ja toimistotarvikkeita. Muut osallistujat palkittiin kiväärillä ja ammuspaketilla.

- Tämä on mahtava tapahtuma. En ole koskaan nähnyt, että opiskelijoille annettaisiin palkinnoksi aseita opetuksellisessa kilpailussa, eräs kauppias kertoi uutistoimisto AFP:lle palkintojenjakoseremoniassa.

Tietokilpailun järjesti Somalian islamistinen al-Shabab -kapinallisjärjestö osana pyhän Ramadan-kuukauden juhlintaa. Kilpailussa kysyttiin kysymyksiä muun muassa tieteestä, kulttuurista ja Koraanista.

Palkinnot jaettiin perjantaina Kismayon kaupungissa. Järjestön edustaja kertoo, että kilpailun avulla nuorille miehille tarjotaan tekemistä.

- Palkintoaseilla rohkaisemme nuoria miehiä osallistumaan käynnissä olevaan pyhään sotaan Allahin vihollisia vastaan Somaliassa, al-Shababin edustaja sanoi.

Kisa kuultiin radiossa ja se kesti koko Ramadanin ajan.

Al-Shabab -järjestö ja sen liittolaiset ottivan vallan Kismayon kaupungissa yli vuosi sitten. Kaupunki on yksi maan tärkeimmistä satamista.

Kismayossa noudetaan tiukkaa sharia-lakia: urheilu, dvd-elokuvat ja länsimaiset vaatteet ovat kiellettyjä.

Lähteet: AFP