Polanski siirrettiin vankilasta sairaalaan

Sveitsissä viime kuussa pidätetty elokuvaohjaaja Roman Polanski on siirretty vankilasta sairaalaan. Hänen asianajajansa sanoo, ettei hän tiedä, mikä Polanskia vaivaa. Polanskin uusimman elokuvan käsikirjoittaja kertoi viime viikolla ohjaajan viimeistelevän elokuvaansa vankilassa.

kulttuuri

Polanskin asianajaja Herve Temime kertoi viikonloppuna uutistoimisto Reutersille, että Polanski on sairaalassa. Tenime ei kuitenkaan tiedä, missä Polanski tarkalleen on tai milloin hänet mahdollisesti palautetaan vankilaan.

76-vuotias Polanski pidätettiin Zürichissä viime kuussa Yhdysvaltain pyynnöstä. Yhdysvallat haluaa hänet Los Angelesiin vastaamaan oikeudessa syytöksiin 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta vuonna 1977. Polanski pakeni Yhdysvalloista ennen kuin asia ehdittiin ratkaista.

Hän asettui Ranskaan, jonka kansalaisena häntä ei ole luovutettu Yhdysvaltoihin. Sveitsin viranomaiset kuitenkin pidättivät hänet viime kuussa, kun hän tuli Zürichiin vastaanottamaan palkintoa elämäntyöstään.

Polanski vastustaa luovuttamistaan. Hänen asianajajiensa mukaan kiista saattaa venyä jopa vuosien mittaiseksi monimutkaiseksi prosessiksi.

Tekeillä olevan The Ghost -elokuvan käsikirjoittaja Robert Harris kertoi The Times -lehdessä viime viikolla, että Polanski pyrkii saamaan filmin valmiiksi ennen helmikuuta, jolloin sen on määrä saada ensi-iltansa Berliinin filmijuhlilla.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset