1. yle.fi
  2. Uutiset

Kartonginkeräys takkuaa Jyväskylässä

Kaupunki määräsi kartonginkeräyksen aloittamisen 1.4.2008 alkaen. Pahvinkeräystarrojen vaihtamiseen annettiin aikaa kolme kuukautta, mutta osa astioista on edelleen vanhoilla tarroilla. Esimerkiksi nestepakkaukset kelpaavat kartonginkeräykseen toisin kuin pahvinkeräykseen.

Jyväskylä
YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Kartonginkeräys ei suju ongelmitta Jyväskylässä. Kaupungin jätehuoltomääräyksen mukaan asuinkiinteistöjen pahvinkeräysastiat piti muuttaa kartonginkeräysastioiksi vuoden 2008 heinäkuuhun mennessä, mutta keskusta-alueelta löytyy yhä vanhoja pahvinkeräysastioita. Kartonginkeräykseen käyvät muun muassa mehu- ja maitotölkit, sekä elintarvikkeita sisältäneet pahvipakkaukset, jotka eivät pahvinkeräykseen kelpaa.

Asukkaiden opastaminen oikeanlaiseen lajitteluun on taloyhtiön vastuulla. Asuinkiinteistössä, jossa on vähintään kymmenen huoneistoa, tulee olla keräysastiat, bio- ja kuivajätteelle, keräyslasille, -metallille ja -kartongille.

Keski-Suomen Ammatti-Isännöitsijät ry:n puheenjohtajan Ari Viinikaisen mukaan jätteiden kuljetuksista vastaavia yhtiöitä on pyydetty vaihtamaan tarrat. Lassila & Tikanojan yhteyspäällikkö Irma Nurmi sanoo, että tarrat on vaihdettu, mikäli kyseisen kiinteistön isännöitsijä on vaihtotyön tilannut. Nurmen näkemyksen mukaan koko Jyväskylän kattava pyyntö on mahdoton, sillä laskut tarrojen vaihdosta menevät yksittäisille taloyhtiölle. Tarran vaihdosta L&T veloittaa enimmillään n. 30 euron suuruisen maksun.

Jyväskylän kaupunki jakaa kierrätyslaatikoiden kylkeen liimattavattavia tarroja maksutta palvelupiste Hannikaisessa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Lue seuraavaksi