Napero-Finlandian voittaja on vaasalainen Samu Peltomäki

Lapsille suunnatun kirjoituskilpailun voitto irtosi seikkailusadulla pojasta ja puhuvasta sudesta. Kilpailijoita oli tuhatkunta.

Napero-Finlandia
Oppilas kirjoittaa kouluvihkoon.
YLE

Vaasalainen Samu Peltomäki on voittanut Napero-Finlandian sadulla Seikkailu suden kanssa. Kaksitoistavuotias kirjailijan alku sai kilpailun tuomareilta kiitosta erinomaisesta juonesta, dialogista ja suomen kielen käytöstä.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan jopa tuhat satua. Päätalo-instituutti jakoi Napero-Finlandian tänä vuonna seitsemättätoista kertaa.

Kirjailijan alku tunnustautuu lukutoukaksi

Napero-Finlandian voittaja Samu Peltomäki on innokas lukija. Hän kahlaa läpi paljon fantasiakirjoja ja valitsee usein mielummin kirjat kuin television iltaohjelmakseen.

- En mä hirveen kauan selviä ilman kunnon kirjaa, Samu kuittaa.

Runotkin kiinnostavat ja nuoren kirjailijan pöytälaatikosta löytyy vihko, johon runonpätkiä voi välillä kirjata ylös.

Voittajatarina Seikkailu suden kanssa ammentaa suositusta fantasiamaailmasta.

- Mä ajattelin että on aika perinteinen asetelma, että poika on yksin ja pääsee sitten mukaan johonkin seikkailuun. Suden lisäsin tarinaan sivuhenkilöksi, kun siitä oli helppo tehdä huumorihahmo. Mä tykkään tällaisista hahmoista, jotka tuo tarinaan hauskuutta, Samu pohtii tarinan syntyä.

Astronautiksi vai kirjailijaksi?

Samu Peltomäki suunnittelee jo voittajasatunsa jatkamista pidemmäksi tarinaksi.

- Mä en meinannut aluksi edes lähettää sitä kilpailuun kun kisassa oli sivurajoitus ja tuntui että tarina katkeaa kuin kanan lento, Samu perustelee.

Kirjailijan ura voisi kiinnostaa jatkossakin, sillä aikaisemmat suunnitelmat haaveammatista ovat menneet uusiksi lähiaikoina.

- Pienenä mä halusin astronautiksi, mutta sitten kuulin mustista aukoista enkä enää halunnutkaan. Mutta voisinhan mä yrittää kirjailijaksi nyt kun tuli tää voittokin, Napero-Finlandian voittaja kaavailee.