yle.fi-etusivu

Virkkunen: Maahanmuuttajat voimavara kouluille

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) pitää maahanmuuttajataustaisia oppilaita voimavarana kouluille. Hänen mielestään maahanmuuttajia ei pitäisikään nähdä ongelmana.

Kotimaa
Henna Virkkunen Aamu-tv:n haastattelussa.
YLE

YLE Uutiset kertoi maanantaina, että suomalaisperheet ottavat lapsensa yhä useammin pois koulusta, jossa on paljon maahanmuuttajia. Perheet jopa muuttavat alueelta pois saadakseen lapsensa toiseen kouluun. Syynä on maahanmuuttajien suuren määrän joillekin kouluille aiheuttama huono maine.

Aamu-tv:ssä vierailleen opetusministeri Henna Virkkusen mielestä maahanmuuttajia ei kuitenkaan pitäsi nähdä ongelmana.

- Minun mielestäni on merkittävä voimavara monille kouluille, että koulussa on maahanmuuttajaoppilaita. Koska tulevaisuuden maailma on globaali, on tärkeää että ihmiset kasvavat myös monikulttuurisuuteen. Käsittääkseni useat rehtorit näkevät tämän voimavarana, Virkkunen sanoi.

Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen tutkija Venla Bernelius sanoi aiemmin YLE Uutisille, että Suomen koulumaailma on tällä hetkellä risteyksessä, jossa erot alkavat näkyä. On pelättävissä, että koulujen eriarvoistuminen vie pohjan suomalaisten hyviltä oppimistuloksilta.

Lähteet: YLE Uutiset

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hyvinvointi

Jäivätkö unet vähiin? Unihoitaja vinkkaa: Kokeile pysäytyssanaa, älä katso kelloa

Ratko Mladić

Srebrenican uhri toivoo tänään tuomittavalle Ratko Mladićille täyttä rangaistusta: "Hänen tekonsa ovat pahuuden tuolla puolen"

Elävä arkisto

Kansa, jonka maailma petti

Lento-onnettomuudet

Yhdysvaltojen sotilaslentokone syöksynyt mereen Japanin edustalla – kyydissä 11 henkeä