Hyppää sisältöön

Erektiolääkkeiden lähettelijä jäi selvittämättä

Kesällä paljastunut laittomien lääkkeiden kaupittelu on edennyt syyteharkintaan. Tulli takavarikoi kesäkuussa 100 000 euron arvosta erektiolääkkeitä, joiden lähettäjä ei vieläkään ole poliisin tiedossa.

Tulli takavarikoi erilaisia laittomia lääkevalmisteita sekä niiden postitukseen tarkoitettuja pakkauksia. Kuva: Tulli

Lähetysten vastaanottajina oli kaksi suomalaisepäiltyä, jotka jakelivat lääkkeet eteenpäin ostajille Pohjoismaissa. Esitutkinnassa ei ole selvinnyt, markkinoitiinko lääkkeistä netissä, suorapostituksilla vai jollain muulla tavalla. Myöskään tahoa, joka lähetteli lääkkeitä Suomeen ja suunnitteli toimintaa, ei ole tunnistettu.

Tapauksen jäljille päästiin kesän alussa Intiasta Helsinki-Vantaan postiasemalle tulleen postilähetyksen perusteella. Paketissa oli satoja erektiohäiriötabletteja. Lähetys oli osoitettu helsinkiläismiehelle, jonka asunnosta poliisi takavarikoikin tuhansia kappaleita lisää samoja lääkkeitä ja niiden edelleen lähettämiseen tarkoitettuja kuoria.

Tapaus on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Reseptilääkkeiden tilaaminen ETA-alueen ulkopuolelta omaan käyttöön on Suomessa kiellettyä.