Renny Harlin tekee elokuvaa Georgian sodasta

Renny Harlinin uusimman elokuvan kuvaukset ovat vauhdissa Georgian pääkaupungissa Tbilisissä. Andy Garcia on pääosassa filmissä, joka kertoo Venäjän ja Georgian välisestä lyhyestä sodasta viime syksynä.

kulttuuri
Presidentti Mihail Saakashvilia näyttelevä Andy Garcia pitää televisiopuhetta Renny Harlinin ohjaamassa ja Georgian sotaa käsittelevässä elokuvassa.
Reuters-TV

Elokuvan päähenkilö on yhdysvaltalainen toimittaja, joka jää yhtäkkiä puhkeavan sodan keskelle ja joutuu pohtimaan puolueettomuuttaan. Tbilisin lisäksi filmiä on kuvattu Gorin kaupungissa. Tbilisissä filmintekijät on päästettiin tiistaina itse presidentinkansliaan.

Tuottajien mukaan kyseessä on varsin pienen budjetin elokuva, jonka päätarkoitus on puhua sotaa vastaan. Elokuvan puolueettomuus on kuitenkin herättänyt epäilyjä, koska yksi sen tuottajista on Georgian presidentin Mihail Saakashvilin puolueen kansanedustaja.

Venäjä pyysi serbialaista ohjaajaa Emir Kusturicaa tekemään sodasta oman elokuvansa, mutta Kusturica kieltäytyi. Hän sanoo jo sovittujen projektien sitovan hänen aikansa neljäksi vuodeksi.

Venäjä ja Georgia sotivat viime vuoden elokuussa Etelä-Ossetian maakunnan hallinnasta. Sodassa kuoli 390 ihmistä ja yli 100 000 menetti kotinsa. Maat ovat täysin eri mieltä sodan syystä ja aloittajasta.

Lähteet: Reuters, AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus