1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koivu

Koivusta Wildin kapteeni koko kaudeksi

Jääkiekkoliiga NHL:n suomalaisjoukkue Minnesota Wildin GM Chuck Fletcher ja valmentaja Todd Richards ovat valinneet Mikko Koivun joukkueen kapteeniksi koko loppukaudeksi.

koivu
Mikko Koivu valmistautuu tulevaan kauteen kotimaisemissa Turun Impivaaran jäähallissa.
Mikko Koivu valmistautuu tulevaan kauteen kotimaisemissa Turun Impivaaran jäähallissa.YLE / Aleksi Hakala

Aikaisemmin Wild on vaihtanut kapteenia joka kuukausi ja Mikko Koivu oli viime kaudella joukkueensa kapteenina neljä kertaa. Nyt GM Chuck Fletcher ja valmentaja Todd Richards päättivät muuttaa tämän rutiinin ja nimetä 26-vuotiaan suomalaissentterin kapteeniksi koko loppukaudeksi.

Koivu on ollut eittämättä Wildin alkukauden paras pelaaja, vaikka hän ei seitsemässä ottelussa ole onnistunut tekemään kuin kaksi maalia ja antanut kolme syöttöä.

Täksi kaudeksi Wildin päävalmentajaksi tullut Richards ei ole ehtinyt nähdä Koivun pelaavan paljoakaan, mutta Koivun maine pelaajana, joka rakastaa jääkiekkoa ja vihaa häviämistä, oli kiirinyt hänen edelleen.

- Olen kuullut siitä. Mutta en tajunnut, että hän on niin kiihkeä asian suhteen, Richards totesi seuran verkkosivuilla.

- Mikolla on niitä ominaisuuksia, mitä valmentaja haluaa johtopelaajalla olevan. Hän on intohimoinen, hänellä on loista työmoraali ja hän kilpailee kaikesta. Pelitapa, jolla Mikko pelaa, tekee hänestä joukkueen johtajan.

Wild aikoo edelleen jatkaa varakapteenien kierrättämistä jokaisessa pelissä. Minnesotan joukkueessa pelaavat Koivun lisäksi suomalaisista myös maalivahti Niklas Bäckström ja hyökkääjä Antti Miettinen.

Lähteet: YLE Urheilu

Lue seuraavaksi