Häkämies: Kaasuputken turvallisuusvaikutuksista puhuttu riittävästi

Häkämiehen mielestä kaasuputken vaikutuksista turvallisuuteen on keskusteltu riittävästi, vaikka hallitus pitää putkea lähinnä ympäristökysymyksenä. Häkämiehen mukaan Suomi edellyttää, etteivät muut lisää putken vuoksi sotilaallista voimaansa Itämerellä.

talous
Rakennustöitä valvovat miehet keskustelevat keskenään pitkän kaasuputken toisessa päässä. Miehistä näkyvät vain keskivartalot.
YLE

Puolustusministeri Jyri Häkämies sanoo ymmärtävänsä kansalaisten kysymykset ja huolen Itämeren kaasuputken mahdollisista turvallisuusvaikutuksista.

- Me näemme tämän ison kuvan positiivisena, että se lisää turvallisuutta, koska Venäjä tarvitsee rahaa ja Eurooppa tarvitsee energiaa. Me olemme todenneet, että se varmasti lisää rakennusaikaista liikennettä. Se voi olla riski tämän nykyisen alusliikenteen lisäksi.

Hallitus olettaa, että muissa maissa ajatellaan samaan tapaan.

- Kun me sanomme, että tämä on talous- ja ympäristökysymys, me tietysti odotamme ja edellytämme, että kukaan muu ei näe sitä toisin eli siis kenelläkään ei pidä olla perustetta lisätä sotilaallista voimaa tämän kaasuputken johdosta, Häkämies sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset