Etiopia pyytää ruokaa yli kuudelle miljoonalle ihmiselle

Etiopia pyytää ruoka-apua taistelussa nälänhätää vastaan. Ruokaa kaipaa tällä hetkellä yli kuusi miljoonaa ihmistä. Kuivuus on vaivannut maata viime vuosien ajan.

Ulkomaat

Etiopia esitti kiireellisen ruoka-apupyynnön torstaina. Sen mukaan maa tarvitsee ruokatarvikkeita lähes 160 000 tonnia ruokkiakseen 6,2 miljoonaa ihmistä. Avun rahallinen arvo on noin 80 miljoonaa euroa.

Avustusjärjestöjen työntekijöiden mukaan viisi vuotta kestänyt kuivuus vaikuttaa 23 miljoonan ihmisen elämään seitsemässä itäisen Afrikan maassa. Avustusjärjestö Oxfam muistutti kuitenkin, että vaikka ruoka-apu auttaakin, se ei ole pitkäkestoinen ratkaisu Etiopian nälkäongelmaan.

Etiopian maatalousministeri Mitiku Kassa toteaa, että tämän vuoden sateet ovat olleet erityisen kehnot ja sen vuoksi ruoka-avun tarve on noussut entisestään. Vielä alkuvuodesta arvioitiin, että ruoka-apua tarvitsee vajaat viisi miljoonaa etiopialaista.

YK:n humanitaarisen avun koordinaattori Fidelle Sarassaro kiirehti Etiopian hallitusta varmistamaan, että ruoka-apu saadaan perille myös sodan repimään maan itäosaan Somalian vastaiselle rajalle. Maan hallitus ei pystynyt tuoreeltaan lupaamaan, että tämä onnistuu, mutta lupasi ponnistella asian eteen.

25 vuotta sitten yli miljoona ihmistä kuoli nälkään Etiopiassa. Etiopian väkiluku on 83 miljoonaa.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset