1. yle.fi
  2. Uutiset

TPS:n kotiottelut Kupittaalla olleet taloudellisesti tappiollisia

TPS ja Veritas Stadionia pyörittävä yhtiö ovat edelleen eri mieltä jalkapalloseuralta perittävästä vuokrasta. TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagranden mukaan suurin osa joukkueen kotipeleistä Veritas Stadionilla on ollut kuluneena kesänä taloudellisesti tappiollisia suurista katsojamääristä huolimatta.

Turun Palloseura (jalkapallo)
TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande
TPS:n toimitusjohtaja Marco CasagrandeYLE / Aleksi Hakala

Turun Palloseura aikoo siirtää jalkapallottelunsa Kupittaalta Paavo Nurmen urheilustadionille, jos neuvottelut eivät etene, sanoo FC TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande.

- Tämän hetkisillä ehdoilla Veritas Stadion ei ole vaihtoehto. Meidän pitää hakea toinen vaihtoehto. Talous on nyt merkittävä asia. Meidän kannalta puhutaan kuusinumeroisesta luvusta.

Taustalla vaikuttavat myös urheilulliset intohimot kahden kilpailevan turkulaisen jalkapallojoukkueen välillä. Stadionyhtiön omistaja on Stefan Håkans, joka on samalla myös jalkapalloseura FC Interin puheenjohtaja.

- Tuntuu, että emme ole aivan tasa-arvoinen neuvottelukumppani, sanoo TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande.

Toimitusjohtaja Casagranden mukaan Kupittaan stadionin vuokrataso on liian korkea siihen nähden, että TPS ei saa kioski- tai ravintolatuottoja. Joukkue ei ole siirtymässä Paavo Nurmi Stadionille kuitenkaan ainoastaan makkara- ja kahvimyynnin takia. TPS:n kotiottelut ovat houkutelleet enemmän yleisöä kuin muiden Veikkausliigan joukkueiden. TPS:n yleisökeskiarvo on ollut 4900. FC Interin vastaava luku on 2400. Suurista katsojamääristä huolimatta Casagranden mukaan pelit tuottavat taloudellista tappiota.

- Voisi kiteyttää, että käytännössä kolmea neljää ottelua lukuun ottamatta kotiottelumme Veritas Stadiolla ovat olleet taloudellisesti tappiollisia. Me joudumme siis käytännössä maksamaan siitä, että pelaamme kotiotteluita. Kannattaisi minimoida pelien määrä, kärjistää Casagrande.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi