1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuokrarästit työllistävät asumisneuvojaa päivittäin

Rästiin jääneet vuokrat sekä asunnoissa esiintyvät hajuhaitat ja meteli työllistävät asumisneuvojaa.

häätö
YLE

Asumisneuvoja Patrik Nymanilla riittää töitä. Hän selvittelee muun muassa vuokrarästejä, ilmoituksia häiritsevistä naapureista ja auttaa asumiseen liittyvissä ongelmissa.

Porin YH-asunnoilla on tehty tänä vuonna 27 häätöpäätöstä, joista 11 on saatu ratkaistua niin, ettei häätöä ole tarvinnut toteuttaa.

- Töitä on koko ajan lisääntyvissä määrin, sillä meille tulee kiinteistöjä jatkuvasti lisää. Tänä vuonna asuntoja on tullut 100 kappaletta lisää, ja ensi vuonna Noormarkusta tulee yhä lisää, Nyman toteaa.

Nymanin mukaan 95 prosenttia häädöistä johtuu maksamattomista vuokrista. Toimistoon tulee päivittäin yhteydenottoja liittyen vuokranmaksuongelmiin.

- Ilmoitetaan, että vuokrat tulevat myöhässä, tai on tullut jokin este. On unohtanut maksaa, on sairaalassa tai pesukone on mennyt rikki. Arkipäiväisiä asioita.

Häätöpäivänäkin voi vielä maksaa rästit

Porin YH-asunnot on joustava vuokranmaksuasioissa.

- Verrattuna moneen muuhun vuokranantajaan uskoihin, että joustamme aika paljon. Käräjäoikeuden päätöksen jälkeen voimme vielä sopia muutaman kuukauden maksuajasta. Häätöpäivänäkin onnistuu vielä vuokrarästien maksaminen. Joustamme siis mahdollisimman paljon.

Eniten asumisneuvojaa työllistävät kuitenkin valitukset naapureista.

- Naapurit pitää meteliä tai ovat rikkoneet jotain. On myös tullut sellaisia tapauksia vastaan, että joku valittaa jostain ja kun asiaa on tutkittu, on huomattu että soittaja saattaakin itse olla mielenterveyshäiriöinen.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi