Työntekijöitä kiristetty ja kaupattu

Poliisi tutkii Uusikaarlepyyssä yhden yrityksen sisällä tapahtunutta laajaa rikossarjaa. Ravintola-alan yrityksen omistajia epäillään muun muassa työntekijöiden varojen kavaltamisesta ja ihmiskaupasta.

Kuva: YLE

Tutkinnassa on tullut esille myös erilaisia työrikoksia sekä kirjanpitorikoksia. Poliisi on ottanut kiinni kaksi viikkoa sitten neljä ihmistä Uusikaarlepyyssä. Yksi heistä on ollut vangittuna ja kolme pidätettynä. Kaikki epäillyt kuuluvat paikallisen yhtiön omistajiin.

YLE Radio Keski-Pohjanmaan saamien tietojen mukaan kyseessä ravintola-alan yritys.

Tutkinta käynnistyi keväällä yrityksen ulkomaalaisten työntekijöiden pahoinpitelyilmoituksesta. Yksi yrityksen omistajista oli lyönyt ravintolan työntekijää. Poliisitutkinnassa kävi kuitenkin ilmi, että kyse saattaa olla isommasta rikossarjasta. Näyttää siltä, että työntekijöiden kiristäminen ja heidän varojensa kavaltaminen on jatkunut vuosia.

Kaikki työntekijät ovat ulkomaalaisia. Epäillyt puolestaan ovat Suomen kansalaisia, jotka ovat saapuneet ulkomailta Suomeen jo vuosia sitten.

Poliisi on saanut takavarikkoon osan kadonneista varoista. Tutkinta on kesken ja sen odotetaan valmistuvan syksyn aikana.

Työsuojeluviranomaiset tekevät asiassa omaa tutkintaansa.