"Kokkolan Pallo-Veikoilla menee murot uikkareihin"

Jyväskyläläinen, JJK:n pitkäaikainen fani Kari Vatanen ennakoi tämän päivän JJK:n ja KPV:n kohtaamisesta jyväskyläläisten juhlaa. Vatanen tietää Harjun katsomon parhaan penkin ja on varannut sen itselleen sunnuntaiksi.

JJK Jyväskylä
Kari Vatanen kannustaa suosikkijoukkuettaan niin voittojen kuin tappiodenkin hetkillä.YLE Keski-Suomi / Heli Kaski

Kari Vatanen tituleeraa itseään perusjätkäksi ja Jyväskylän katujen kasvatiksi. Hän on seurannut jalkapalloa 1960-luvulta asti.

-Jalkapallo vetää katsomoon ja taso on kasvanut vuosien varrella täällä valtavasti. Koko 2000-luvun olen kaikki matsit katsonut Harjulla. JJK:ssa on oman kylän jätkiä ja se on sympaattinen seura, sitä on ilo kannattaa, hehkuttaa Vatanen.

JJK:n joukkueesta Vatanen nostaa suosikikseen puolustaja Tuomas Latikan. Vatasen mukaan Latikalla on luonnetta ja hän on periksiantamaton joukkuepelaaja isolla J:llä.

Harjun paras penkki

JJK-fani tuntee tarkkaan myös Jyväskylän Harjun katsomon ja siellä penkkiurheilijan parhaan paikan. Sen Vatanen on varannut jo hyvissä ajoin tulevan sunnuntain kotikamppailun seuraamiseen.

-Siltä paikalta ei lähdetä edes turpaan löymällä. Siitä näkee koko pelin parhaiten. Se on keskellä ja hieman ylhäällä, olisko kymmenes rivi, mutta riittävän lähellä, että vanha mies näkee kentälle. Jalkapallo on sellaista vihreän veran shakkia ja hyvä katsomopaikka on pelin suola, tiivistää Vatanen.

Vatasen mukaan tosifani ei hylkää joukkuetta koskaan.

-Omaa joukkuetta pitää kannustaa ja varsinkin silloin, jos ei peli kulje, silloin kannustus korostuu.

Tämän päivän JJK:n ja KPV:n kohtaamista Vatanen ei pääse Kokkolaan katsomaan, mutta aikoo olla tiiviisti YLE Radio Keski-Suomen taajuudella.

-Kokkolan Pallo-Veikoilla menee tänään murot uikkareihin, se on 0-3. Sit sunnuntaina kääntyy tilanne JJK:lle 3-0. Tänään poljen crostraineria tuolla meidän salilla ja kuuntelen. Voi olla, että siinä pumppu lyö aika kovaa, ennustaa Vatanen.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Sanna Wänskä, Heli Kaski