Vei salaiset markkinointitiedot muistitikulla - tuomittiin koviin korvauksiin

Pitkän uran suuren metsäyhtiön markkinointipäällikkönä tehnyt lahtelaismies on tuomittu sakkoon ja korvauksiin yrityssalaisuuden rikkomisesta. Mies perusti oman firman ja käytti siellä kähveltämiään markkinointitietoja hyväksi.

Kotimaa
Muistitikku pöydällä
Muistitikku näytteli keskeistä osaa salaisten tiedostojen kähveltämisessä Lahdessa kesällä 2007.YLE / Juha-Pekka Huotari

Lahden käräjäoikeus langetti yrityssalaisuuden rikkomisesta 45-vuotiaalle markkinointipäällikölle 80 päiväsakkoa, joka tekee 3800 euroa.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan 10 000 euroa menetetyistä myyntituotoista entiselle työnantajalleen.

Tuomittu saa maksaakseen myös vastapuolen oikeuskuluja 40 000 euroa ja rikoksen selvittelykuluja yli 23 000 euroa.

Tuomittu perusti kilpailevan puualan firman ja vei sinne entiseltä työantajaltaan muistitikulla asiakas-ja hinnastotiedostoja kesällä 2007. Hän myös imuroi tietoja verkon kautta etäyhteydellä.

Markkinointipäällikkö irtisanoutui itse ja jätti siitä esimiehelleen ilmoituksen paperilapulla tämän pöydälle. Hän oli ollut valmis jättämään työnsä heti koska lomia ja vapaapäiviä oli pitämättä.

Kun markkinointipäällikkö oli kutsuttu ns. exit-haastatteluun, oli paikalla ollut yllättäin myös lakimies. Markkinointipäällikköä oli kovisteltu siitä miksi palvelimelta oli tuhottu tiedostoja.

Lahden käräjäoikeus sai näyttöä myös siitä, että tuomittu oli valmistellut oman kilpailevan yrityksen perustamista ollessaan vielä markkinointipäällikkönä.