Hyppää sisältöön

Tähdet nenäilevät palloa paremmaksi

Syksyn viimaa uhmaten Nenäpäivä uskoo iskulauseeseensa Pöljäile pallo paremmaksi. Olemme havainneet, että moni muukin uskoo, sillä Nenäpäivä on houkutellut huomaansa fantastisen joukon viihteen ja taiteen ammattilaisia.

Jari Sillanpää ja kokkolalaiset putkimiehet kävivät keväällä tutustumassa Etiopian tilanteeseen. Kuva: YLE

Kampanjan huipentumassa, YLE TV2:n Nenäpäivä-showssa 6. marraskuuta, kotimaisen komedian kärki antaa kaikkensa kehitysmaiden lasten auttamiseksi: muun muassa Jaakko Saariluoma, Ville Myllyrinne, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Sari Siikander ja Hannu-Pekka Björkman. Muusikotkaan eivät kavahda huumorilla ja svengillä auttamista, vaan nenänsä likoon ovat heittäneet muun muassa Irina, Sami Saari, Kauko Röyhkä ja Ismo Alanko.

Myös Nenäpäivä-shown uudet juontajaparit Maria Sid – Pasi Toivonen, Mikko ”Peltsi” Peltola – Bettina Sågbom ja Inka Henelius – Kari Väänänen uskovat, että ilolla voidaan auttaa. Tämän allekirjoittavat myös Eva Polttila, Janne Kataja, Jani Toivola, Lorenz Backman ja Tom Nylund – heidänkin nenänsä ovat showssa juontotehtävissä.

Pöljäilyn taustalla on vakava asia: maailman köyhimpien lasten auttaminen. Nenäpäivä kerää viihteen ja huumorin keinoin varoja kehitysyhteistyön tukemiseen.

Yksi Nenäpäivän avun perille toimittajista on Pelastakaa Lapset. Jari Sillanpää kävi keväällä tutustumassa järjestön tekemään työhön Etiopiassa. Matkakumppaneina hänellä oli kolme kokkolalaista putkimiestä.