Teksti-tv luottaa sisällön vetovoimaan

Teksti-tv:n suosio on pysynyt lähes muuttumattomana vuosien saatossa. Nykypäivän netti- ja mobiili-ihminenkin poikkeaa usein teksti-tv:n sivuilla, koska sivuilta löytyvät nopeasti päivän tärkeimmät uutiset ja urheilutulokset.

Kotimaa
YLE Arja Lento

Yleisradion teksti-tv-toimittaja Sami Koivisto kertoo, että vaikka ihmisten mielikuvissa teksti-tv:n sivut näyttävät vanhanaikaisilta, he eivät kuitenkaan halua, että niitä muutettaisiin.

- Tähän ehkä tärkein syy on mahdollisuus käyttää teksti-tv:tä mobiilisti. Kun matkapuhelimen kautta katsoo teksti-tv:tä, on parempi mitä yksinkertaisempi se on, Koivisto toteaa.

- Se latautuu nopeammin ja on myös helpompi lukea, koska siellä on vain tekstiä.

Koivisto on opinnäytetyössään selvittänyt, että eniten teksti-tv:ssä ihmiset arvostavat ajantasaisuutta ja tiiviyttä. Teksti-tv tarjoaa siis hyvin pakattua tietoa nopeasti omaksuttavassa muodossa.

Teksti-tv luotsaamaan nuoria

Ei teksti-teeveekään ole jämähtänyt paikalleen, vaikka ulkoasu sitä voisi viestiäkin. Koko ajan mietitään uusia sivuja ja sitä, miten sivuja voitaisiin käyttää matkapuhelimella entistä helpommin.

- Tykkäisin myös, että saataisiin teksti-tv:tä suunnattua nuorille, koska uskon monien nuorten kaipaavan tietotulvan valtameressä luotsia, joka löytää helposti olennaisen tiedon.

Sami Koiviston mielestä hyvin toimivaa ei ehdoin tahdoin kannata muuttaa.

- Tällaisen hypetyksen aikaan sopii varmasti hyvin sanonta, että ei lasta kannata heittää pois pesuveden mukana.

Lähteet: YLE Lahti / Markku Lähdetluoma