1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemellä lieviä oireita sikainfluenssarokotteista

Hoitohenkilökunnan rokotukset alkoivat Rovaniemellä eilen. Toistaiseksi kaksi rokotteen saanutta on raportoinut lievistä oireista, lämmönnoususta ja pahoinvoinnista. Rokote kannattaa ottaa, sanoo ylilääkäri.

Sairauden oireet
Rokotetta siirretään injektioruiskuun.
YLE

Rovaniemellä rokotettiin eilen 55 hoitohenkilökuntaan kuuluvaa. Rokotukset aloitettiin influenssavastaanotolta. Kaksi rokotteen saaneista on toistaiseksi raportoinut oireista.

Rovaniemen avoterveydenhuollon ylilääkäri Mia Palo sanoo, että mahdollisista sivuvaikutuksista huolimatta rokote kannattaa ottaa.

- Tukeudun tässä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeistukseen, jota en pysty ohittamaan. Siellä minua viisaammat ovat miettineet asian. Rokote kyllä kannattaa ottaa.

Rokotusinfo-yhdistys on esittänyt epäilyksen siitä, että rokote voisi olla erityisesti raskaana oleville vaarallinen.

- Joka tapauksessa on tiedossa, että sikainfluenssa on sairautena nimenomaan raskaana oleville vaikeampi.

" Tavan kansalaisten" rokottamisesta ei vielä tietoa

Aluksi rokotetaan terveydenhuollon henkilöstö, raskaana olevat, osa pitkäaikaissairaista, 6 kk - 3-vuotiaat, 3-24 -vuotiaat ja yli 65 -vuotiaat. Nämä rokotukset on tarkoitus saada päätökseen ennen vuodenvaihdetta. Muiden rokottamisaikatauluista ei ole vielä tietoa.

- Mihinkään edellämainituista ryhmistä kuulumattomien rokottamisesta ei ole tullut meille vielä ohjeita tai aikatauluja, sanoo ylilääkäri Palo.

Rokotusjärjestyksestä ei voida poiketa, sillä se on asetuksella määrätty. Yksittäisiä rokotteita siis esimerkiksi matkalle lähtijälle ei voida antaa.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi