1. yle.fi
  2. Uutiset

Tehy suosittaa rokotuksia työntekijöille

Tehyn mukaan terveydenhuollon työpaikoilla pitää olla valmiudet sikainfluenssan hoitoon.Tehyn puheenjohtaja Laitinen-Pesolan mukaan Tehy suosittaa työntekijöille influenssarokotusten ottamista.

Tehy
YLE / Tuomo Tokoi

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola huomauttaa, että mahdollinen influenssaepidemia ei tule yllätyksenä, joten työpaikoilla pitää olla jo valmius työkuormien tasaamiseen, jos työntekijöiden sairastumisia tulee.

Laitinen-Pesolan mukaan Tehy suosittaa työntekijöille influenssarokotusten ottamista.

- Meilläkään ei varsinaista liiton linjaa ole mutta olemme lähteneet liikkeelle viranomaisten linjasta, että rokote olisi hyvä ottaa. Siinä on myös työsuojelullinen näkökulma eli mitä laajempi peitto sillä rokotuksella on niin sitä paremmin se myös ehkäisee asioita.

Tehyn puheenjohtaja viesti kenttäväelle on, että epidemian laajetessa kenenkään ei ei tarvitse venyä yli äärirajojensa.

- Ihan normaalit työsuhteen ehdot ovat voimassa ja Tehy on ohjeistanut kyllä omia jäseniään siitä, että miten näissä poikkeustilanteissa toimitaan ja meiltä tietysti saa apua jos jotain ongelmia tulee. Toivotaan, ettei näin ole vaan kaikki menee niin että suomalaiset saavat parhaan mahdollisen hoidon tässäkin poikkeustilanteessa, sanoi Laitinen-Pesola Oulussa torstaina.

Mistään hätätyöstä tässä ei kuitenkaan ole kysymys.

- Tämä epidemian tulo on ollut tiedossa. Siihen on voitu varautua, sanoi Jaana Laitinen-Pesola.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi