Bill Cosby ottaa vastaan arvopalkinnon - lopultakin

Yhdysvaltalaiskoomikko Bill Cosby pokkaa maanantaina yhden maan arvostetuimman koomikoille jaettavan palkinnon. Viimeinkin, sillä hän on kahdesti aiemmin kieltäytynyt kunniasta.

viihde
Yhdysvaltalaiskoomikko Bill Cosby.
AP Graphics Bank

72-vuotias, New Yorkissa asuva Cosby palkitaan työstään huumorin saralla Mark Twain -palkinnolla.

Cosby on kahdesti aiemmin kieltäytynyt palkinnosta - protestiksi kiroilua ja rienaamista vastaan. Hän ei voinut sietää sitä, miten muut koomikot vitseissään rienasivat ja antoivat rasistisia liikanimiä Richard Pryorille, joka sai ensimmäisen Mark Twain -palkinnon vuonna 1998.

- Sanoin heille, ettei minua käytetä - eikä Mark Twainia käytetä - sillä tavalla, Cosby sanoo.

Rienaaminen ärsyttää Cosbya, yhdysvaltalainen uutistoimisto AP kirjoittaa. Cosby sanoo haastattelussa, ettei ole vakuuttunut nykypäivän koomikoista, jotka eivät muuta tee kuin kiroilevat.

Bill Cosby saa palkinnon maanantaina Kennedy-keskuksessa Washingtonissa. Gaalaan osallistuvat muun muassa Chris Rock, Sinbad ja Jerry Seinfeld, joka on kertonut tutustuneensa Cosbyn tuotantoon 11-vuotiaana.

- Cosbya katsoessani ymmärsin, miten stand up -koomikon tulee esiintyä televisiossa, Seinfeld hehkuttaa.

Suomessa Bill Cosby on tullut tutuksi muun muassa tv-sarjasta Bill Cosby Show. Hänen läpimurtoroolinsa Yhdysvalloissa oli Minä vakooja -televisiosarjassa.

Lähteet: AP