Raision Benecol-tuotteille merkittävä hyväksyntä

Elintarvikekonserni Raision Benecol-tuotteiden kolesterolia alentava ainesosa, kasvistanoliesteri, on ensimmäisten joukossa Euroopassa saanut hyväksynnän käyttää uuden lainsäädännön mukaista sairauden riskin vähentämiseen liittyvää terveysväitettä.

Raisio Oyj
Benecol-rasia.
Benecol-rasia.Raisio

Tämä on ensimmäinen Euroopan unionissa elintarvikkeille myönnetty sairauden riskin vähentämistä koskeva terveysväite ja siten merkkipaalu eurooppalaisessa päätöksenteossa, kertoo Raisio tiedotteessaan.

Kasvistanoliesteriä sisältävien Benecol-tuotteiden markkinoinnissa on asetuksen mukaan lupa käyttää terveysväitettä: "Kasvistanoliesterin on osoitettu alentavan/vähentävän veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroliarvo on sepelvaltimotaudin riskitekijä".

Kuluttajalle sairauden riskin vähentämiseen liittyvien hyväksyttyjen terveysväitteiden käyttöönotto merkitsee entistä parempaa mahdollisuutta valita ne elintarvikkeet, joiden terveysvaikutus on tieteellisesti osoitettu.

- Euroopan komission hyväksymä terveysväite kasvistanoliesterille vahvistaa Benecol-tuotteiden uraauurtavaa työtä kolesterolin alentajana. Olemme erittäin tyytyväisiä hyväksyntään, toteaa kasvistanoliesterin kehittäjä, Raision Ainesosat-yksikön tutkimus- ja kehitysjohtaja Ingmar Wester.

- Terveysväitteen myöntäminen kasvistanoliesterille vahvistaa edelleen Raision asemaa edelläkävijänä kolesterolia alentavissa terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa, hän jatkaa.

Benecol on Raision maailmanlaajuisesti omistama tavaramerkki ja kasvistanoliesteri Raision maailmanlaajuisesti patentoima ainesosa.

Tällä hetkellä Benecol-tuotteita myydään 30 maassa viidellä mantereella.

Lähteet: YLE Turku