Cargotecin tuotanto loppuu Tampereen tehtaalla

Cargotec aikoo karsia rajusti tuotantoaan ja vähentää työntekijöitään Tampereella. Suunnitelmien mukaan kolmen vuoden kuluessa Tampereelta vähennetään noin 300 työpaikkaa. Tampereen yksikkö muutetaan osaamis- ja teknologiakeskukseksi, jossa työskentelee noin 250 henkilöä.

Tampere
Kalmarin tamperelaisia työntekijöitä
YLE / Tampere

Tuotteiden valmistus siirretään Puolan tehtaalle. Ainoastaan noin 50 asentajaa jää tuotannon puolelta työskentelemään prototyyppien valmistuksessa.

- Työntekijöillä on tällä hetkellä kaksijakoiset tunteet. Osa ajatteli, että toiminta loppuu Tampereella kokonaan vuonna 2013. Oli osittain helpotus, kun kerrottiin, että koko toiminta ei lopukaan. Kuitenkin asentajien vähentäminen 400:sta 50:een on huomattava, kuvaa pääluottamusmies Jari Roslöf.

Uusia tuotteita?

Tampereella keskitytään tulevaisuudessa tuotekehitykseen sekä kotimaan myynti- ja huoltotoimintoihin. Tuotannossa keskitytään prototyyppien valmistamiseen. Mahdollista on myös se, että kolmen vuoden aikana löydetään uusia tuotteita, joita voitaisiin ryhtyä valmistamaan Tampereella.

- Jos löytyy uusia tuotteita, voidaan niitä valmistaa täällä, mutta nykyisten laitteiden osalta tuotanto siirtyy pois, kertoo yhtiön varatoimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Uusia yt-neuvotteluja

Tällä hetkellä yhtiöllä on Tampereella on 550 työntekijää. Vuoden sisällä on Tampereella käyty läpi jo kahdeksat yt-neuvottelut.

Myös uusia on luvassa. Ensi vuonna aloitetaan seuraavat neuvottelut, joissa on tarkoitus käydä läpi sitä, mitä tapahtuu vuonna 2013. Henkilöstöä vähennetään näillä näkymin asteittain.

- Asiassa mennään eteenpäin varmasti useassa askeleessa. Aina kun ollaan askel lähempänä, käydään yt-neuvottelut.Toivottavasti väkeä saadaan vähennettyä luonnollisin poistumin ja työtehtäväkierrolla, Pekka Vauramo sanoo.

Lähteet: YLE Tampere