Ohrapuuro maistuu jälleen Lauritsalan koululaisille

Lappeenrannan Lauritsalan koulussa ei enää muistella pahalla kuuden viikon takaista ohrapuuroa, joka aiheutti 185:n oppilaan sairastumisen vatsaoireisiin. Perjantaina koulussa tarjottu puuro oli moitteetonta.

Kuva: Yle

- Se kuuden viikon takainen puuro oli aivan erilaista kuin tänään tarjolla ollut puuro, toteavat 9-luokkalaiset Juulia Ranta, Emmi Vante ja Anna Huttunen.

Kaikilla heillä on nytkin edessään ohrapuuroa. Mitään kammoa puuroa kohtaan ei tullut.

- Silloin kuusi viikkoa sitten se puuro oli kummallisen hajuista ja oudon näköistä, sanovat Juulia, Emmi ja Anna.

He kaikki lähtivät perjantaina 4.9. kotiin kesken päivän vatsaoireiden takia.

Voiko sitten olla mahdollista, että koko vatsatautiin sairastuminen oli oppilaiden suurta pilaa?

- Kyllä meillä on ainakin pari tuttua, jotka olivat oksentaneet. Voi tietysti olla, että kun kuulee jonkun oksentaneen, niin itsellekin tulee omituinen olo, sanovat koululaiset arvoituksellisesti. - Varmaankaan kaikille ei tullut paha olo.

Koska Lappeenrannan kouluissa noudatetaan kuuden viikon kiertävää ruokalistaa, oli perjantaina 23.10. Lauritsalankin koulussa jälleen tarjoa sekä ohrapuuroa että kebebkiusausta.

Kuuden viikon takainen tapaus ei ollut aiheuttanut kammoa ohrapuuroa kohtaan. Erityisesti monet tytöt olivat valinneet lautaselleen ohrapuuroa kebebkiusauksen asemesta. Sen sijaan opettajille näytti paremmin maistuvan kebabkiusaus.

Lauritsalan koulun rehtori Jaakko Kosonen kertoo, että ohrapuuro on monen koululaisen lempiruokaa. Hän myös ihmettelee, että kuuden viikon takaisesta ohrapuurosta ei ympäristötoimen tutkimuksissa löytynyt mitään omituista, koska ruoan haju, ulkonäkö ja maku olivat silloin selvästi poikkeuksellisia.