1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eväsreppu

Eväsreppu: Poropizza

Helppo pizzaresepti, jonka voi tuunata mielensä mukaan.

Eväsreppu
Pizza jossa on poroa ja leipäjuustoa
YLE / Timo Nykyri
  • Pizzapohja:
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa

Liota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää jauhot ja muuta ainekset, vaivaa ja anna taikinan kohota tunnin verran.

  • Tomaattikastike:
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • pizzamaustetta
  • 2 rkl sokeria
  • mustapippuria
  • viinietikkaa
  • Pinnalle:
  • savuporoa
  • leipäjuustoa
  • pizzajuustoa

Paista pizza uunissa 250 asteessa noin kymmenen minuuttia

Lähteet: YLE Oulu / Timo Nykyri

Lue seuraavaksi