Tietokirjapalkinnot vanhusten ja lasten esitaistelijoille

Suomen tietokirjailijat ry on antanut tämänvuotiset Tietokirjailijapalkinnot viidelle kirjailijalle. Palkittujen joukossa ovat vanhusten huonosta asemasta jo vuosia puhunut Sirkka-Liisa Kivelä ja lasten kasvatusoppaita kirjoittanut Jari Sinkkonen.

kulttuuri
Palkintonsa kävivät noutamassa Sirkka-Liisa Kivelä, Tuula Karjalainen, Reima Flyktman sekä Jari Sinkkonen.
Palkintonsa kävivät noutamassa Sirkka-Liisa Kivelä (vas.), Tuula Karjalainen, Reima Flyktman sekä Jari Sinkkonen.YLE

Tämänvuotiset palkinnot annettiin Helsingin kirjamessuilla tietokirjailija Reima Flyktmanille, taidehistorioitsija Tuula Karjalaiselle, yleislääketieteen professori Sirkka-Liisa Kivelälle, filosofi Eero Ojaselle ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkoselle.

Suomen tietokirjailijat ry myöntää kuuden tuhannen euron arvoiset palkinnot tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietokirjatuotannosta. Palkinnot jaettiin nyt yhdeksännen kerran.

Sirkka-Liisa Kivelä on kirjoittanut yli 400 tieteellistä julkaisua. Lisäksi hän on ottanut voimakkaasti ja rohkeasti kantaa vanhusten hoidosta käytyyn keskusteluun.

Jari Sinkkonen on julkaissut useita lasten, ja erityisesti poikien kasvatukseen liittyviä tietokirjoja. Teoksissaan hän on puolustanut lapsen oikeutta hyvään kasvuympäristöön.

Reima Flyktman on tehnyt kymmeniä oppaita, jotka ovat merkittävästi lisänneet tietoa kotitietokoneiden tekniikasta, käytöstä ja ohjelmistoista. Lisäksi hän on kirjoittanut oppaita digikameran käytöstä.

Helsingin kaupungin taidemuseon ja nykytaiteen museo Kiasman entinen johtaja Tuula Karjalainen on kirjoittanut muun muassa Martta Wendelinin kuvista sekä kymmenestä tunnetuimmasta suomalaisesta taideteoksesta kertovat kirjat.

Eero Ojanen on julkaissut teoksia muun muassa hyvyyden ja kauneuden filosofiasta.

Palkinnot rahoitetaan Kopioston perimillä tekijänoikeuskorvauksilla. Tietokirjailijat ry on Suomen suurin kirjailijajärjestö, jossa on lähes 2 500 jäsentä.

Lähteet: YLE Uutiset