Nettikeskustelu kaljakellunnasta toi syytteet sivun ylläpitäjille

Vantaan käräjäoikeus joutuu ensi kuussa pohtimaan, onko ihmisten kokoontumisella järjestäjä, jos kokoontumisesta sovitaan nettikeskusteluissa. Oikeudenkäynnistä, jossa kahta miestä syytetään kokoontumisrikkomuksesta saattaa tulla ennakkotapaus, kertoo Helsingin Sanomat.

Mikko Järvinen ja Javier Kaipila ylläpitivät nettisivustoa, jossa ihmiset keskustelivat kaljakellumisesta. Syyttäjän mukaan miehet järjestivät viime vuoden Kaljakellunta-tapahtuman Keravanjoella, joka olisi Vantaan poliisin mukaan pitänyt jättää järjestämättä. Syyttäjän mukaan he ovat syyllistyneet kokoontumisrikkomukseen, josta voi saada sakot.

Poliisi on ollut huolissaan kelluntareitin vaarallisuudesta ja kellujien roskaamisesta. Syyttäjän mukaan miehet ovat rikkoneet kokoontumislakia, koska he eivät tehneet poliisille tapahtumailmoitusta.

Kaljakellunta on vuosittainen tapahtuma, jossa ihmiset juovat olutta ja kelluvat pitkin Vantaanjokea tai Keravanjokea kumiveneillä. Tapahtuma sai alkunsa kaveripiiristä vuonna 1997 ja on levinnyt siitä yli tuhannen ihmisen tapahtumaksi.

Syytettyjen mukaan tapahtumaa ei ole järjestänyt kukaan, vaan ihmiset ovat itse löytäneet paikalle erilaisten verkostojen, kuten kuulopuheiden ja nettikeskustelujen kautta. Yksi keskusteluista oli kaljakellunta.com-sivuilla, joita Järvinen ja Kaipila ylläpitivät.