Tamperalaismusikaali kutsuu yleisöä lavalle

Myös yleisö pääsee laulamaan uudessa tamperelaisessa pop-musikaalissa. Tanssiteatteri Mobita-Danscon Road kantesitetään Tampereella keskiviikkona. Etukäteen ilmoittautuneet vapaaehtoiset esittävät yhden laulunumeron kussakin näytöksessä. Musikaalin tekijät ovat saaneet innoituksensa elokuvasta Thelma ja Louise.

kulttuuri

Ville Leinosen ja Sanin tähdittämä tanssimusikaali Road on pienelle tanssiteatterille suuri ponnistus. Ohjaaja Elina Jakowleva yhdistää teoksessa useita eri tanssityylejä. Keskiössä on suomalainen pop- ja rockmusiikki 2000-luvun molemmilta puolilta.

Ohjaaja Elina Jakowlevan kertoo, että television kykyjenetsintäohjelmien suosion vuoksi myös Mobita-Danscossa haluttiin antaa yleisölle mahdollisuuden nousta lavalle. Jakowleva uskoo, että yleisön mukaan ottaminen on ilmassa oleva asia myös teatterissa.

- Meidän nettisivuillamme pystyi ilmoittautumaan ja valitsemaan esityspäivän, johon haluaa osallistua. Jos tiettyyn esitykseen oli useampi hakija, niin me arvoimme, että kuka pääsee mukaan kyseisenä päivänä.

Valittu ihminen sai sitten harjoitella esitystä kerran orkesterin kanssa.

- Sitten hän menee yleisöön ihan niin kuin muutkin ihmiset ja sitten tietyssä kohtaa esitystä pomppaa lavalle, kertoo Jakowleva.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset / Leena Peltokangas