1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lammas

Mikkelin kesäteatterissa nähdään Lampaansyöjät

Kesäteatterin päärooleissa nähdään Pertti Koivula ja Mika Nuojua. Lampaansyöjät on Veikko Huovisen vuonna 1970 kirjoittama romaani, joka kertoo kahden miehen erikoislaatuisesta Lappiin suuntautuvasta lampaanmetsästysreissusta.

lammas
Pertti Koivula ja Mika Nuojua
Pertti Koivula ja Mika Nuojua metsästävät kesällä lampaita Mikkelissä.Mikkelin teatteri

Mikkelin kesäteatterin lipunmyynti on jo alkanut. Tuottaja Outi Kasanen odottaakin hienoa kesää Mikkelin kesäteatteriin. Molemmat pääroolien esittäjät ovat tulleet kesäteatterin yleisölle tutuksi jo aiemmin.

Teatterikoulusta valmistunut Mika Nuojua on tehnyt erinäisiä tv- ja elokuvarooleja, joista yksi tunnetuimmista lienee esiintyminen tv-elokuvassa Liian paksu perhoseksi. Pertti Koivula puolestaan on tullut tutuksi Markku Pölösen elokuvista.

Tällä hetkellä Nuojuan voi nähdä esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterissa Kiviä taskussa -näytelmässä. Koivula esiintyy Helsingin kaupunginteatterissa Vaavin salatussa elämässä, jossa Koivula tutkailee maailmaa puolitoistavuotiaan vauvan silmin.

Huovisen Lampaansyöjät-romaani teki aikanaan tunnetuksi rosvopaistin, jota Sepe ja Valtteri valmistivat saaliistaan. Kirjasta on tehty myös elokuva vuonna 1972.

Lue seuraavaksi