Tekojää valmistuu Seinäjoelle lauantaiksi

Suomen ainoisiin kuuluva tekojäärata avautuu Seinäjoella jälleen loppuviikosta. Suurempi ja vanhempi tekojää on vain Helsingin Oulunkylässä.

Tekojää
YLE

Seinäjoella voi tänäkin talvena kiitää ulkoilmaan pykätyllä tekojäällä. Konevoimin jäädytetty kenttä on käytössä 26:tta talvea.

Seinäjoen liikuntatoimen kunnossapitopäällikkö Jarmo Luuri sanoo, että seinäjokelaiset tietävät jo odottaa jokavuotista jään avausta loka-marraskuun vaihteessa.

Pikaluistelijat toivoisivat pääsevänsä ulkojäälle jo hieman tätä aikaisemminkin, mutta lämpötilat ovat vielä liian korkeat ja kustannukset kohoavat aikaisin syksyllä liian suuriksi.

Jäädytyskoneisto käynnistettiin sunnuntaina, ja maanantaina kentän pinta oli vasta noin nolla-asteinen. Jäähdytyksestä huolehtii reilut sata kilometriä tuuman paksuista muoviputkea, joka kulkee kentän alla.

Jäädytettävää alaa on kaikkiaan 9500 neliötä. Kentän pinnoite eli normaalia huokoisempi asfaltti imee itseensä runsaasti vettä, jota tarvitaan satoja kuutioita.

Vettä lasketaan kentälle yötä päivää kahden porukan voimin.

- Työmääränä se on keskimäärin viikon, Jarmo Luuri sanoo.

Halutessaan jäästä pääsevät nauttimaan myös muut kuin urheiluseuroihin kuuluvat. Ilmaisia yleisöluisteluaikoja on varattu sekä arkipäiville että viikonloppuihin.