YIT paransi alkuvuoteen verrattuna

Rakennusliike YIT:n heinä-syyskuun tulos jäi selvästi viime vuoden vastaavaa ajankohtaa heikommaksi. Konserni tulos ennen veroja oli 29,9 miljoonaa euroa, eli 47 prosenttia viimevuotista vähemmän. Alkuvuoteen verrattuna YIT:n tulos on kuitenkin kohentunut.

talous

YIT:n tulos koheni hieman huhti-kesäkuusta, jolloin tulosta kertyi 25,2 miljoonaa. Tammi-maaliskuussa vastaava luku oli 2,2 miljoonaa.

Kansainvälisten rakentamispalvelujen liikevoitto kääntyi kolmannella neljänneksellä positiiviseksi. Myös kiinteistö- ja teollisuuspalveluiden liiketoiminnan kannattavuus pysyi vakaana.

Asuntomyynti vilkastui keväällä, mikä jatkui myös heinä-syyskuussa. YIT myi Suomessa tammi-syyskuussa yhteensä 1 057 suoraan kuluttajille suunnattua asuntoa sekä 1 257 sijoittajille toteutettavaa vuokra-asuntoa. Kuluvana vuonna yhtiö on käynnistänyt Suomessa yhteensä 2 195 asunnon rakentamisen, joista 954 on ollut suoraan kuluttajille myytäviä asuntoja

YIT:n toimitusjohtaja Juhani Pitkäkosken mukaan konsernin kannattavuus ja liikevoitto ovat parantuneet jokaisella vuosineljänneksellä tänä vuonna. Yhtiö arvioi liikevoiton paranevan myös viimeisellä neljänneksellä.

Lähteet: YLE Uutiset