1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Suomalaismies joutuu pulittamaan tuntuvat korvaukset virtuaalivarkaudesta

Suomessa on määrätty tiettävästi ensimmäiset tuntuvat korvaukset virtuaalimaailmassa tapahtuneesta varkaudesta. Kyseessä on nettipeli World of Warcarft -tilin anastamistapaus.

Kuopiossa on istuttu oikeutta ainutlaatuisessa World of Warcraft -pelitilin varastamistapauksessa. Tilin anastanutta miestä syytettiin luvattomasta käytöstä ja vahingon aiheuttamisesta. Asia kuitenkin sovittiin, kun tilin varastaja suostui maksamaan pelaajalle 4 000 euron korvaukset eli varastamansa pelihahmon arvioidun markkinahinnan.

Syytetty opiskelijamies oli myynyt pelitilinsä henkilölle, joka eteni muutamassa vuodessa pitkälle World of Warcraft -nettipelissä. Tämän jälkeen syytetty varasti pelitilin takaisin omaan käyttöönsä salasanan turvin.

Juttua oikeudessa ajaneen lakimiehen Ville Oksasen mukaan kyseessä on ensimmäinen oikeuteen päätynyt virtuaalitavaran anastustapaus Suomessa. Aiemmin Suomessa on setvitty pienempiä Habbo-hotelliin liittyviä huonekaluvarkauksia.

Tietokonepelien virtuaalihahmoista ja varusteista on kasvanut muutamassa vuodessa miljardibisnes. Esimerkiksi sadat tuhannet aasialaiset pelaavat virtuaalihahmoja korkeammille tasoille maksua vastaan.