Pankit ottavat yhteyttä korttimurron uhreihin

Luottokunta rauhoittelee Espanjassa tehdyn tietomurron huolestuttamia luottokorttiasiakkaita. Sen mukaan suomalaisten ei tarvitse ryhtyä erityistoimiin, vaan pankit ottavat yhteyttä asiakkaisiin joiden luottokortteja joudutaan kuolettamaan.

Kotimaa

- Pankki ottaa itse yhteyttä asiakkaaseen luottokortin kuolettamisesta. Kehotamme asiakkaita rauhallisuuteen. Omaan pankkiin tai kortinmyöntäjään kannattaa olla yhteydessä vasta, jos korttitapahtumista nyt tai myöhemmin paljastuu jotakin perusteetonta, sanoo johtaja Henry Kylänlahti Luottokunnasta.

Kylänlahti muistuttaa, etteivät asiakkaat ole vastuussa varastettujen luottokorttitietojen aiheuttamista menetyksistä.

Luottokunnan mukaan murtokohteena oli todennäköisesti espanjalainen korttimaksuja välittävä yritys. Murrot koskevat Visa- ja Mastercard-kortteja, joita on käytetty käteisnostoautomaateilla tai myymälöissä Espanjassa. Kylänlahti kertoo YLE Uutisille, ettei rikoksen tarkkaa tapahtumapaikkaa vielä tiedetä.

On luultavaa, että jopa kymmenien tuhansien suomalaisten korttitiedot ovat joutuneet rikollisten käsiin. Espanjassa paljastunut luottokorttien tietomurto on poikkeuksellisen suuri. Mahdollisesti kyseessä on jopa laajin Euroopassa paljastunut korttimurto.

Lähteet: YLE Uutiset