1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Miehen autovakuutus kalliimpi kuin naisen

Hämeenlinnassa nainen maksaa autovakuutuksesta vähemmän kuin mies. Autovakuutusten hintoja on selvittänyt Taloussanomat Suomen Rahatiedon avustuksella. Hämeenlinna oli selvityksessä mukana yhtenä kahdeksasta kaupungista.

Kotimaan uutiset
Nuori nainen ajaa autoa.
Yle

Taloussanomien mukaan vakuutusten hinnat vaihtelevat sekä kuskikohtaisesti että asuinpaikan mukaan, ja naiset saavat kaikkialla vakuutuksensa miehiä halvemmalla. Naisten halvemmista vakuutushinnoista voi päätellä, että miehille joudutaan maksamaan enemmän vakuutuskorvauksia.

Hämeenlinnassa vakuutuksen hintaero on naisten eduksi keskimäärin noin seitsemän euroa, kun esimerkkivakuutuksena on liikenne- ja kaskovakuutus vuoden 2004 Volkswagen Golfille. Vakuutuksenottajana on 30-vuotias kuljettaja ja omavastuu 150 euroa.

Kun liikenne- ja kaskovakuutuksen hintaa verrataan selvityksen muihin kaupunkeihin, on vakuutus Hämeenlinnassa keskimääristä hieman halvempi. Esimerkkivakuutuksena on käytetty uutta Volkswagen Golfia, vakuutuksenottajana 30-vuotiasta miestä ja omavastuuna on 150 euroa.

Lähteet: YLE Häme