Lappeenrannassa kuullaan nuoren säveltäjän kantaesitys

Lappeenrannan kaupunginorkesteri soittaa torstaina nuoren säveltäjälupauksen Ville Matvejeffin uuden sellokonserton kantaesityksen

sello
YLE/Mikko Savolainen

Konserton solistina soittaa nousujohteessa oleva sellisti Tuomas Lehto. 23-vuotias Ville Matvejeff on Suomen nuoren muusikkopolven monipuolisimpia ja laaja-alaisimpia edustajia. Hän on laulanut mm.Tapiolan kuorossa, opiskellut pianonsoittoa, sävellystä ja kamarimusiikkia Espoon Musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa mm. Carlos Juriksen, Matti Raekallion, Paavo Heinisen ja Ralf Gothónin johdolla

Matvejeff on esiintynyt säveltäjänä, pianistina ja laulajana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla festivaaleilla, useimmissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Japanissa. Hänet on palkittu useissa pianokilpailuissa Suomessa ja Virossa.

Matvejeffilta on tulossa tänä vuonna useita kantaesityksiä Lappeenrannassa esitettävän sellokonserton lisäksi mm. kuoroteos Vaeltajan laulu, näyttämöteos Il Principe dei Dolori – 1000 kuolemaa päivässä. Keväällä 2010 on tulossa RSO:n tilaama uusi sinfoniaorkesteriteos Ad Astra.

Torstain konsertin muina teoksina kuullaan Juhani Nuorvalan teknopastissi Notturno urbano, Luigi Boccherinin Sellokonsertto B ja Arthur Honeggerin myyttinen Sinfonia nro 4 Baselin ilot. Konsertin johtaa Lappeenrannan kaupunginorkesterin edellinen taiteellinen johtaja, kapellimestari Jan Söderblom.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala