Alhojärvellä taistellaan koulun puolesta uusin asein

Jämsässä Alhojärven kyläläiset lähtevät taistelemaan kyläkoulun säilymisen puolesta uusin asein.

Jämsä
Koululainen laskee laskuja matematiikan kirjaan.
YLE

Jämsän Alhojärven kyläkoulun mahdollista lakkautusta käsiteltiin viimeksi noin puoli vuotta sitten. Taisteluhengellä varustautuneet kyläläiset saivat tuolloin uhan torjuttua ja asian pois käsittelystä. Nyt kyläkoulun kohtalo on jälleen vaakalaudalla. Jämsän sivistyslautakunta pohtii lakkauttamista huomisessa kokouksessaan.

Tänä vuonna erityisesti koulua puolustamaan perustettu kyläyhdistys on muun muassa rahoittanut koulun toimintaa suorilla rahalahjoituksilla. Yhdistyksen puheenjohtajan Veli-Matti Valkeajärven mukaan kyläläiset ovat valmiita antamaan oman panoksensa koulun säilymiseksi.

- Tänä päivänä ihmiset aina vain vaativat palveluja kunnilta ja valtiolta. Me haluamme lähteä taistelemaan erilaisella asenteella. Haluamme säilyttää koulun, mutta olemme valmiita myös toimimaan sen puolesta. Teemme esimerkiksi paljon talkoita. Ihmisten pitäisi herätä siihen, ettei kaikkea voi aina saada tarjottimella, Valkeajärvi näpäyttää.

Tänään Jämsän päättäjät ja alhojärveläiset kohtaavat keskustelutilaisuudessa. Kyläläiset haluavat tuoda omat kehitysehdotuksensa julki ennen sivistyslautakunnan huomista kokousta, jossa päätetään Alhojärven koulun mahdollisesta lakkauttamisesta vuonna 2013.

Alhojärvi on Jämsän suurin maalaiskylä, siellä asuu noin 200 taloutta.

Lähteet: YLE Keski-Suomi