Kaupunginorkesterit lähtevät maakuntakierrokselle

Seinäjoen ja Vaasan orkesterit saavat solistikseen klarinettivirtuoosi Kari Kriikun. Konsertit kuullaan Seinäjoella, Kauhavalla ja Vaasassa.

Seinäjoki
Seinäjoen ja Vaasan orkestereita johtaa liettualainen Vytautas Lukocius. Solistiksi saapuu palkittu klarinettivirtuoosi Kari Kriikku.Mari Latva-Karjanmaa/YLE

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterit lähtevät tänään loppuviikoksi maakuntakierrokselle. Yhteisorkesterin solistiksi saapuu Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon pokannut klarinettivirtuoosi Kari Kriikku.

Opetusministeriön tukema konserttisarja kuullaan tänä iltana Seinäjoella, torstaina Kauhavalla ja perjantaina Vaasassa. Kapellimestarina toimii liettualainen Vytautas Lukocius.

Modernia messua

Lähestyvän pyhäinpäivän kunniaksi Kari Kriikku on valinnut konserttiohjelmistoon Jukka Tiensuun kalerinetille ja orketerille kirjoittaman messun.

- Saa nähdä, millaisen vastaanoton Jukka Tiensuun moderni musiikki täällä saa. Tiensuun musiikki ei ole vaikeaa vastaanottaa, vaikka ei olisikaan kovin ahkera konserteissa kävijä. Hauska viedä musiikkia esimerkiksi Kauhavalle, paikkaan, missä ei nyt joka ilta ole konsertteja. Usein tulee kuitenkin soitettua keskuksissa, missä on yhtäaikaa monta konserttia, Ylistarossa syntynyt ja Peräseinäjoella lapsuuden koulut käynyt Kari Kriikku pohti ennen konserttisarjaa.

Konserttien lipunmyynti on sujunut hyvin, muun muassa Seinäjoen konsertti on lähes loppuunmyyty.